De start van Verliefd op Capri

Hoe dit boek tot stand is gekomen.


In mei van dit jaar was er een Harlequin schrijfwedstrijd. Daar ik verzot ben op Harlequin verhalen en de auteurs was ik meteen van de partij. Ik weet dat het toen dinsdag 26 mei was en de deadline voor het aanleveren van het verhaal was eind mei. Ik had dus maar een paar dagen om en een verhaal te bedenken, een outline te schrijven en ook nog eens het hele verhaal op papier te zetten. Het totaal aantal woorden 20.000-25.000. Voor het thema waren er drie keuzes: een koninkrijk, een sjeik of een stad in Italië.


Op die dinsdag begon ik als een gek met mezelf te brainstormen. En opeens had ik het. Daar er al zoveel over prinsen en prinsessen geschreven is besloot ik voor Italië te gaan. Buiten dat het er prachtig is is het land ook nog eens bezaaid met prachtige mannen.

Op woensdag 27 mei begon ik met het bedenken van de characters, het uitwerken van een outline en het schrijven van een synopsis. Donderdag 28 mei had ik nog maar vier dagen voor de 25.000 woorden. Een onmogelijke opdracht! Maar ik houd wel van een uitdaging, dus ik ging ervoor. Op de zondagmiddag had ik rond 17 uur ruim 24.600 woorden en toen liep mijn computer vast. Bij opstart was ik terug bij 20.320 woorden! De laatste 4000 worden moest ik weer helemaal opnieuw gaan schrijven. Gelukkig heb ik een redelijk geheugen, maar toch wordt het nooit meer hetzelfde als dat eerste stukje. Rond 23 uur had ik mijn 25.000 en iets meer. Ik was meer dan happy en doodmoe na het schrijven van ongeveer 8000 woorden per dag, vier dagen lang.


Maar toen...

Maar toen ik het verhaal wilde uploaden bleek dat de deadline reeds verstreken was! De deadline was namelijk niet zondag 31 mei maar zaterdag 30 mei! Ik had voor niets dagen honger geleden, me in het zweet geschreven en slapeloze nachten ervaren. Daar het verhaal te mooi was om in een lade te stoppen ben ik het verder gaan uitwerken om er een roman van te maken. Ik had opeens het wilde idee bedacht om dit verhaal zelf uit te gaan geven. En dat was het begin van dit avontuur!

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven